Den blå bollen

             

De finns en katt som heter Molly. Molly har en blå boll. Men en dag så är den blåa bollen borta. Molly är jätte ledsen. Hon borde ha tagit med bollen in i går.

- Varför gjorde jag inte det? Sa Molly tyst för sig själv.

Molly vill ha sin blåa boll nu! Men den är borta och borta är borta. Molly går ut och letar efter bollen men den är borta.

Mamma Katt tycker synd om Molly och hennes blåa boll. Men Molly tycker mest synd om bollen. Stakars boll, tänker Molly. Molly är ledsen, jätte ledsen. Det är inte kul att tappat bort sin favorit boll.

Men en dag så hittar hon bollen, den är full av lera så Molly sköljer av den. Men de är fel boll, denna är grön. Typiskt!
Nu är Molly super ledsen. Det vill hon inte.

De är sorgligt att titta på Molly, tycker mamma Katt. Molly är blöt, blöt av tårar. Mamma är ledsen för att Molly är ledsen.
Nu är båda ledsna. De gillar ingen av dem.

Nu är det kväll. Molly somnar fort. Molly drömmer om bollen fast hon inte vill.

Nu vaknar Molly. Fast hon inte vill vakna. Hon sätter på TV:n, men mamma vill se på nyheterna. De får hon. Han på TV:n säger: någon som har tappat bort en blå boll? Mamma ropar på Molly och berättar allt. De vill Molly. De åker och hämtar den blå bollen.
Nu är Molly glad!


Av: jag 10 år    


BLÅA SÅNGEN
Den blå bollen,

den blå bollen,

den blå bollen

vill jag ha.
Jag saknar den blå
bollen som jag

studsar med var dag.

Av: lillasyster 8 år


Godislandet


Jag känner en ekorre som heter Kurre. Kurre älskar godis.

En dag så hittar Kurre en önskesten. Han önskar att allt var av godis. När han gick tillbaka in i huset så var allt av godis huset, soffan, sängen, allt! Kurre ligger helt plötsligt i sin säng. Han har drömt allt!

-Å nej! Sa Kurre och går upp. Han berättar för mamma och pappa om sin roliga dröm. Kurre önskar att drömmen är en sann dröm. Mamma Ekorre tar en bild på Kurre. Hon rama in fotot och hänger upp det på väggen. Kurre sätter sig ner på en stol i köket och målar en bild på massa godis. Han målar till en polkagris. Och sen skriver han med stora bokstäver:


"GODIS ÄR GOTT."


Kurre är nöjd. Han ramar in sin bild.

- JA! Det är lördag i morgon! Då får jag godis! Jippi! Sa Kurre.

- Ja, ja, sa mamma Ekorre.

- Ok, sa pappa Ekorre.

Det är kväll och Kurre ska gå och lägga sej och sova. Han kan inte sova. Han räknar får.

Ett får, två får, tre får, fyra får, fem får. Gäsp. Kurre drömmer om fåren istället för att räkna dem.

Det är lördagsmorgon. Kurre vaknar av att volymen på radion är på den högsta volymen.

Han sträcker på sig och gäspar. Kurre går till vardagsrummet och sätter på TV:n.

Det är Krumelurdjur på TV idag. Kurre gillar Krumelurdjur. Han vill ha apelsinjuice och smörgås till frukost idag. Det är gott. Efter maten går Kurre ut och leker. Han gungar. Han gungar högt. Det är kul att vara ute och gunga.

- Kurre! Vill du ha varm choklad? Frågar mamma Ekorre.

- Ja, jag kommer in nu, sa Kurre.

Kurre går in och dricker sin choklad. Kurre fryser och mamma tänder brasan. Nu fryser inte Kurre längre!

- Mamma får jag mitt godis nu? Frågar Kurre.

- Absolut, varsågod Kurre! Sa mamma Ekorre.

- Mums, sa Kurre.

Nu har Kurre fem godisar kvar.

- Mamma får jag mera godis? Frågade Kurre.

- Nej, på lördag, Sa mamma Ekorre.

Kurre tar en näsduk. Han snyter sig i näsduken.

- Dags att sova Kurre, hopp i säng, sa mamma Ekorre.

Nu är de morgon. Det är söndag. Kurre går upp klockan halv åtta på morgonen. De är "Från A till Ö" på TV:n. Kurre gillar inte det så han stänger av TV:n. I dag vill Kurre ha yoghurt och mjölk till frukost. När Kurre ätit klart så vill han ha godis. Det får han, fast bara fem stycken. Han äter upp de på tre sekunder. Kurre vill ha mer godis men det får han inte, för han har fått godis hela helgen. Kurre vill verkligen ha mera godis. Men det får han inte. Kurre skall gå och lägga sig nu. Han somnar klockan 20:30.
Han vaknar klockan 7 nästa dag. De är måndag och Kurre skall till dagis. Han och pappa sätter sig i bilen. Nu är de framme. Pappa skall vara med på dagis idag hela dagen. Kurre leker med bilar med Kotte. Nu skall dagis ut och leka. Då bygger Kurre i sanden med Kotte-Lisa. De är kul i sanden. Men nu skall alla barn på dagis äta. I dag blir de pasta och köttbullar. Efter maten så skall Kurre hem. Hemma spelar han data. Han spelar "Rut och knut". De gillar Kurre. När Kurre spelat klart så gör han en teckning. Bilden är ett självporträtt. Kurre visar bilden för mamma och pappa Ekorre. När han visat den går han ut till lekplatsen och leker prins. Sen går han hem och äter mat. De blir fisk och potatis. - Mums, sa Kurre.

Efter maten går Kurre och lägger sig. Kurre somnar fort. Han drömmer om godis. De är tisdag. I dag är Kurre ledig ifrån dagis. Han pysslar en liten båt. Han vill ha pannkakor. Det får han. Efter maten så leker Kurre med bilar. Det är kul. Efter det så badar han. Det är också kul. Sen vill han åka till ett godisland. Men de får han inte, för de finns inte. Men Kurre vet att de finns! Men mamma Ekorre tjatar i mot. De vill inte Kurre. Kurre vill verkligen till ett godisland. Ja, de vill han. Men mamma Ekorre tar ett djupt andetag. De gillar inte Kurre. Kurre går och sätter på TV:n. I dag är de "Resan till mars". Det gillar inte Kurre så han sätter på radion istället. Det var roligare! Det är popmusik på radio i dag. De gillar Kurre. Mamma dansar. De gör Kurre med. Det är kul att dansa. Nu vill Kurre ha ett godisland. Men mamma Ekorre vill inte det. Men de vill ju Kurre!

Hopp i säng Kurre, sa mamma Ekorre. Kurre går och lägger sig. Han somnar fort idag med.

God natt, viskar mamma Ekorre och pussar Kurre i pannan.

Nu drömmer Kurre om bilar. Och när han vaknar så gäspar han. Nu har Kurre tänkt efter. De finns inga godisland, bara i fantasin.


Av: jag 9 år   
      

Godissången

Massa godis,

massa godis

i Kurres goda dröm.
Det var polkagris,
mandelbit och

godis i mitt rum.  


RSS 2.0